Achtung: dieses Event ist schon vorbei. Sie können sich nicht mehr anmelden.

Van de 8.100 gekende amfibieënsoorten staan 40% op het punt om uit te sterven. Ook de situatie van reptielen is zeer problematisch. Dat is opmerkelijk, want slechts enkele van deze soorten worden wettelijk als bedreigd beschouwd. Deze dieren, die in België zeer gewaardeerd worden als gezelschapsdier, worden dan ook regelmatig geïmporteerd, vooral op illegale wijze. Het is duidelijk dat deze situatie moet worden verbeterd.

Op woensdag 4 december zullen heel wat vertegenwoordigers van de academische wereld, de wetenschappelijke onderzoeksector, de overheid, de privésector, experten dierengezondheid en ngo's samen aanbevelingen bespreken om de handel in reptielen en amfibieën te verbeteren. Dit zal gebeuren tijdens een conferentie georganiseerd door de FOD Volksgezondheid.

Het gemeenschappelijke doel van al deze partijen: de handel in reptielen en amfibieën op multidisciplinaire wijze heroverwegen en zo de burger op een globale en coherente manier informeren en verantwoordelijker maken over het bezit van de dieren en de handel erin.

Informatie voor journalisten

De conferentie vindt plaats in de RESIDENCE PALACE, Wetstraat 155, 1040 Brussel.

Een persconferentie om 10.40 uur geeft u een update over de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen aan de Universiteit Gent, de handel in reptielen en amfibieën en de gevolgen daarvan voor de gezondheid en het welzijn van dieren en het milieu.

Het gedetailleerde programma van de conferentie is beschikbaar op https://www.biodiversity.be/wildlife_trade. Een persmap kan op aanvraag worden verkregen.