Tot 10 april kun je je ideeën om de biodiversiteit te beschermen naar ons sturen. Je kan alleen deelnemen, maar ook met vrienden, familie of met je klas. Er zijn 60 prijzen te winnen!

Heb je bloemen die bestuivende insecten zoals bijen aantrekken? Je composteert huishoudelijk afval en je probeert dit zoveel mogelijk te beperken? Je eet lokaal en seizoensgebonden? Je hebt een bijenhotel op school? Je ideeën zijn waardevol, deel ze en win één van de prijzen van onze wedstrijd ‘1001 ideeën voor de biodiversiteit’.

Hoe deelnemen?

Vanaf vandaag tot 10 april kun je deelnemen door je ideeën door te geven via het online formulier op www.1001voorbiodiversiteit.be 
Leg je idee duidelijk uit met een originele presentatie (strip, film, knutselwerk …). De creatiefste ideeën zullen we publiceren in onze gids 366 tips voor de biodiversiteit.
Voor wie?

Er is geen leeftijdsgrens: iedereen kan deelnemen. De jury zal wel rekening houden met de leeftijd van de deelnemers, zo heeft iedereen een gelijke kans.
Je kan individueel deelnemen, maar ook met je familie, vrienden, vereniging of klas.

Welke prijzen kan je winnen?

Er zijn in totaal meer dan 60 prijzen te winnen.
Als je individueel deelneemt, kun je een bamboe fiets, een bio-smartphone, een weekendje in de Ardennen … winnen.
Als je in groep deelneemt, maak je kans op een boottocht op de Noordzee, een bezoek achter de schermen van Planckendael, gratis tickets voor verschillende musea ….

De volledige lijst vind je terug op de website.

De winnaars zullen hun prijs officieel overhandigd krijgen op 20 mei 2016 in het Museum voor Natuurwetenschappen.

20 mei, Feest van de Biodiversiteit

20 jaar geleden heeft België het Biodiversiteitsverdrag bekrachtigd; een goede gelegenheid om deze verjaardag te vieren. Om deel te nemen moet je je voor 20 april inschrijven via het online formulier.

Meer info

Volg ons op twitter (@1001biodiv) en Facebook (ikgeeflevenaanmijnplaneet) om inspiratie op te doen en ons te helpen om steeds meer mensen te sensibiliseren.
Nationaal knooppunt biodiversiteit - Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen
Tel: +32 2 627 45 45; www.biodiv.be ; www.1001voorbiodiversiteit.be