De dienst Marien Milieu van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu gebruikt de Federal Truck voor een zomerse campagne rond de bescherming van onze Noordzee. De Federal Truck is een initiatief van de FOD Kanselarij: een mooi ingerichte vrachtwagen waarmee de federale overheid de burger op een ludieke manier wil ontmoeten.

De toer in juli was een groot succes: bijna 2000 mensen bezochten de Federale Truck. De foto’s die men als souvenir gratis kon laten maken en meenemen zijn zichtbaar op de Facebook Pagina van de Federale Truck: https://www.facebook.com/FederalTruck.be/photos/?tab=album&album_id=1137675886294826

Vanaf 15 augustus zullen we weer vakantiegangers op verschillende plaatsen aan de kust informeren en sensibiliseren. In de truck worden brochures, posters en filmpjes getoond en kunnen de bezoekers:

  • afval uit de zee halen via een interactief spel op een groot scherm;
  • ontdekken wat er in enkele voeldozen zit;
  • deelnemen aan een quiz en kans maken op een railpass van de NMBS of een toegangsticket van het nieuwe Zwin, het domein Raversyde of SEA LIFE;
  • in de fotocabine een gepersonaliseerde postkaart maken om als aandenken mee te nemen.

Kortom, een hele waaier aan activiteiten rond onze Noordzee!

Kom dus zeker eens langs, je vindt de truck op deze plaatsen en data terug:

De FOD Mobiliteit en Vervoer zal ook aanwezig zijn in de truck met een campagne over watersporten. 

Daarnaast werken we samen met andere federale en Vlaamse overheidsdiensten en organisaties die werken rond de bescherming van de Noordzee en rond afvalbeheer (OD Natuur, KBIN, VLIZ, ILVO, Provincie West-Vlaanderen – Gebiedswerking Kust, OVAM, IVVO, Ecoduikers vzw, Eneco Clean Beach Cup). Zo kunnen we zoveel mogelijk gevarieerde en nuttige informatie aanbieden.

Volg de Federal Truck op Facebook: https://www.facebook.com/FederalTruck.be/?fref=ts