Warning: this event is over. Registration is no longer possible.

Bent u benieuwd naar het recent onderzoek rond dierengezondheid? Wilt u graag op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van bewaking en diagnostiek? Schrijf u dan in voor het symposium ‘Dierengezondheidsonderzoek op koers’ van de FOD Volksgezondheid, dat op donderdag 27 oktober plaatsvindt.

Welke rol spelen dazen en steekvliegen in de verspreiding van infectieuze anemie bij paarden? Hoe kunnen imkers bijensterfte tegengaan door goede praktijken toe te passen? Waarom is internationale samenwerking zo belangrijk om de dierengezondheid te handhaven? Het zijn maar enkele van de onderwerpen die tijdens dit symposium over het recent contractueel onderzoek aan bod komen.

Het gevarieerde programma werd zorgvuldig samengesteld door het directoraat-generaal Dier, Plant en Voeding en de cel Contractueel Onderzoek van de FOD Volksgezondheid. Het welkomstwoord krijgt u van Minister van Landbouw Willy Borsus. Daarna komen gastsprekers vanuit de wetenschappelijke wereld en de overheid aan bod. Zij leggen u de resultaten van de recente studies voor en vertellen u over het belang van dit wetenschappelijk onderzoek.

Het symposium gaat door in de zaal Storck van de FOD Werkgelegenheid, Ernest Blerotstraat 1, 1070 Brussel (vlakbij het Zuidstation, bekijk de routebeschrijving ). Deelname is volledig gratis, inclusief koffiepauzes en een broodjeslunch. Schrijf u voor 14 oktober in via dit formulier. Het aantal plaatsen is beperkt tot 140.

Voor medewerkers van de FOD Volksgezondheid en het Federaal Agentschap van de Voedselketen is het symposium als opleiding erkend. Bent u dierenarts en wilt u uw deelname aan het symposium als opleiding laten erkennen? Neem dan contact op met de Orde van Dierenartsen waartoe u behoort.

Meer weten

Bezoek onze webpagina’s over contractueel onderzoek en over dierengezondheid

Contact

contractueel.onderzoek@gezondheid.belgie.be