Warning: this event is over. Registration is no longer possible.

De Franse overheid heeft plannen om een windmolenpark te plaatsen naast de Belgische grens ter hoogte van Duinkerke. Momenteel loopt hierover een publieksraadpleging, georganiseerd door de Franse “Commission nationale du débat public”. Deze raadpleging (14 september – 20 december 2020) staat ook open voor het Belgische publiek.


Dit project kan grote gevolgen hebben voor de Belgische burgers en roept alvast een aantal vragen op rond zeezicht, scheepvaart, veiligheid en milieu. Daarom organiseert de dienst Marien Milieu van de FOD Volksgezondheid, samen met de FOD Mobiliteit en de minister van Noordzee, op 3 december 2020 om 17u30 een online event. Op dit event zullen de projectontwikkelaars EDF en RTE hun plannen uit de doeken doen en krijgt u de mogelijkheid om uw vragen rechtstreeks aan hen te stellen.


Praktisch

Vooraf inschrijven is niet nodig. Om deel te nemen aan dit event, kunt u gewoon op de dag van het event naar deze webpagina surfen en op onderstaande link klikken. Om iedereen in staat te stellen alles makkelijk te volgen, is er simultaanvertaling voorzien. Als u op de Nederlandstalige link drukt, kan u dus alles in het Nederlands volgen.

Link Nederlands: Online event - Gepland windmolenpark te Duinkerke
Link Frans: Evénement en ligne - Projet de parc éolien à Dunkerque

Agenda

  • 17:30 – 17:35: Praktische afspraken
    Moderator
  • 17:35 – 17:45: Inleiding
     Vincent Van Quickenborne -  Minister van Noordzee
  • 17:45 – 17:55: Toelichting Franse energiecontext
    Hermine Durand - Frans Ministerie van Energie
  • 17:55 – 18:30: Toelichting project
    Maxime Planque -  EDF - Pascale Derache - RTE
  • 18:30 – 18:55: Scheepvaart
    Dirk Declerck – CEO Haven Oostende
    Q&A
  • 18:55 – 19:20: Zeezicht
    Bram Degrieck – Burgemeester De Panne
    Q&A
  • 19:20 – 19:45: Luchtvaart en veiligheid
    Philippe Venet – Ministerie van Defensie
    Q&A
  • 19:45 – 20:20: Milieu-aspecten
    Sarah Vanden Eede – 4SEA
    Q&A

Door de agenda op deze manier op te stellen, kunnen we de voornaamste bezorgdheden aan bod laten komen binnen de voorziene tijd en hebt u de mogelijkheid om enkel aan te sluiten voor het onderwerp dat u het meest interesseert. Er is na de inleiding van iedere problematiek door de spreker en een eerste reactie van de projectontwikkelaars, ruimte voor de burger om hun vragen te stellen via de chatfunctie. Een moderator zal deze vragen vervolgens stellen aan EDF en RTE zodat zij hierop kunnen antwoorden.
 
Meer informatie over de openbare raadpleging