La Belgian Nutrition Society, en collaboration avec le Conseil Supérieur de la Santé et l’ISP, a le plaisir de vous inviter à sa journée scientifique au sujet des recommandations nutritionnelles.
Date : 10 Février 2017
Lieu : Bibliothèque Royale, Mont des Arts, 1000 Bruxelles
Heure : 9h30 – 16h30
Thème : Dietary reference values: a tool for public health
La conférence est en anglais. Aucune traduction n’est prévue.
9.30 Registration and coffee
10.00 Welcome –Stefaan De Henauw (Symposium chair)
10.10 Keynote lecture Evidence based dietary reference values - Mikael Fogelholm (University of Helsinki – Finland)
11.00 Belgian dietary reference values for energy and macronutrients
Jean Tafforeau (WIV – ISP) / Karin De Ridder (WIV-ISP)
12.30 – 13.30 LUNCH
13.30 Belgian dietary reference values for micronutrients
Jean Tafforeau (WIV – ISP) / Karin De Ridder (WIV-ISP)
14.30 From dietary reference values to food based dietary guidelines: proposed roadmap for Belgium
Stefaan De Henauw (UGent)
14.50 – 15.10 Active break
15.10 – 16.30 Stakeholders session followed by panel debate and questions from the audience
Chaired by BNS (Carl Lachat, UGent and Kristin Verbeke, KUL)
Short statements on the importance and use of the DRV’s from the point of view of different Belgian stakeholders
Participants confirmed : SBNC (Jean-Charles Preiser) / Dietitians Flanders (Rian Vanschaik) / ViGEZ (Loes Neven) /ISP (Karin De
Ridder)/ FEVIA (Nick Deschuyffeleer) / SBMN (Anne Boucquiau)/NUBEL (John Van Camp)
Participants to be confirmed: Dietitians Wallonia
16.30 Meeting closure
Inscription
Pour s’inscrire, ainsi que pour toute information complémentaire, veuillez-vous rendre sur le site de la BNS : http://www.belgiannutritionsociety.be/
La participation est gratuite. Durant la journée scientifiques des pauses café sont prévues, néanmoins le lunch n’est pas compris.