Brochure ‘Er leeft wat in zee … Hoe de rijke biodiversiteit van onze Noordzee beschermen en herstellen?'

Onder het wateroppervlak van onze Belgische Noordzee krioelt verrassend veel leven: meer dan 2.000 soorten dieren en planten, van de anemoon, het zeepaardje en de tong tot de zeehond en de bruinvis. Deze rijke biodiversiteit ondergaat echter heel wat bedreigingen, zoals chemische vervuiling, plastic afval, klimaatverandering en overbevissing. Nochtans is het in ons eigen belang om de zeeën en oceanen gezond te houden. Zo leveren ze ons voedsel en zuurstof en halen ze CO2 uit de lucht. De overheid onderneemt allerhande acties om de zee en haar bewoners te beschermen. Ook jij kan helpen!

De brochure ‘Er leeft wat in zee …’ belicht enkele diersoorten, bedreigingen en beschermingsacties. Je vindt er ook een reeks tips om het leven in zee te beschermen en een leuke kwis om je kennis over de Noordzee en haar bewoners te testen.

Deze brochure (editie 2017) bevat nog verwijzingen naar het vorige marien ruimtelijk plan (zie de brochure ‘Er beweegt wat op zee’ voor het marien ruimtelijk plan 2020-2026).

Illustratie: Stekelrog © Misjel Decleer