Borstkanker is de meest frequent gediagnosticeerde kanker bij vrouwen in België, met gemiddeld meer dan 10.000 nieuwe gevallen per jaar. In België bieden de erkende borstklinieken multidisciplinaire zorg voor patiënten met borstkanker. In de praktijk gaat het om een gespecialiseerde afdeling binnen het ziekenhuis die zich uitsluitend bezighoudt met de behandeling van borstaandoeningen. Deze erkende borstklinieken bieden uitgebreide multidisciplinaire zorg van hoge kwaliteit en voldoen aan strenge eisen om ervoor te zorgen dat iedereen de best mogelijke behandeling krijgt.

Raadpleeg de lijst van erkende borstklinieken op deze pagina (zie punt 4)


Twee soorten erkende borstklinieken

  • "Coördinerende borstklinieken". In deze klinieken moeten jaarlijks ten minste 125 nieuwe gevallen van borstkanker worden gediagnosticeerd en behandeld. Een complete multidisciplinaire medische en paramedische behandeling, van diagnose tot revalidatie, wordt verleend door een hoog gespecialiseerd team.
  • "Satellietborstklinieken" zijn kleinere klinieken die nauw samenwerken met een coördinerende borstkliniek. In deze klinieken worden ten minste 60 nieuwe gevallen van borstkanker gediagnosticeerd en behandeld.