Emoties werden lang beschouwd als een last, zelfs als een zwakte, maar worden nu geassocieerd met de vaardigheden die nodig zijn om je loopbaan te ontwikkelen in een voortdurend veranderende omgeving.

Uit studies in de psychologie en de neurowetenschappen van emoties blijkt dat de vaardigheden die ten grondslag liggen aan emotionele intelligentie verband houden met fysieke en mentale gezondheid, maar ook met besluitvorming, het omgaan met interpersoonlijke relaties en leiderschapscapaciteiten. Ilios Kotsou en Henryk Bukowski zullen een dialoog aangaan over het belang van emotionele vaardigheden in leiderschap.

Deze uitwisseling vindt plaats op dinsdag 28 september van 9u45 tot 11u30 uur via een webinar georganiseerd door de FOD Volksgezondheid.
 

Programma : 

Link naar het programma

Biografieën van de sprekers : 

Ilios Kotsou  : 

Ilios Kotsou is doctor in de psychologie en docent aan de Université Libre de Bruxelles. Hij is ook onderzoeker geassocieerd aan de “chaire Mindulness, bien-être au travail et paix économique de Grenoble Ecole de Management”. Gepassioneerd door alles wat met de mens en zijn ontwikkeling te maken heeft, is hij al meer dan vijftien jaar actief op het gebied van conflict- en emotiebeheersing in verschillende omgevingen en landen. Ilios heeft verschillende wetenschappelijke artikels en boeken geschreven, waaronder "Eloge de la lucidité", "Intelligence émotionnelle et management: Comprendre et utiliser la force des émotions".

Henryk Bukowski

Henryk Bukowski is doctor in de psychologie en professor aan de Katholieke Universiteit Leuven. Hij doet wetenschappelijk onderzoek naar het vermogen om het standpunt van de ander te begrijpen. Van empathie tot zelfinhibitie, bestudeert hij de mentale processen en alledaagse situaties die ons in staat stellen anderen en onszelf beter te begrijpen.
 

Praktische informatie 

De sprekers zullen voornamelijk in het Frans zijn, maar voor vertaling wordt gezorgd.

Inschrijven kan via deze link.

De praktische informatie krijgt u enkenle dagen voor het webinar doorgestuurd.

MEER INFO ?

Neem contact met ons via leadership@healthfgov.be.