Opgelet: dit event is reeds voorbij. Inschrijven is niet meer mogelijk.
De Belgian Nutrition Society, in samenwerking met de Hoge Gezondheidsraad en het WIV, hebben het genoegen u uit te nodigen op de wetenschapsdag rond voedingsaanbevelingen.
Datum: 10 februari 2017
Plaats: Koninklijke Bibliotheek, Kunstberg, 1000 Brussel
Uur: 9.30 - 16.30 u.
Thema: Dietary reference values: a tool for public health
De conferentie wordt in het Engels gehouden. Er is geen vertaling voorzien.
9.30 Registration and coffee
10.00 Welcome –Stefaan De Henauw (Symposium chair)
10.10 Keynote lecture Evidence based dietary reference values - Mikael Fogelholm (University of Helsinki – Finland)
11.00 Belgian dietary reference values for energy and macronutrients
Jean Tafforeau (WIV – ISP) / Karin De Ridder (WIV-ISP)
12.30 – 13.30 LUNCH TIME
13.30 Belgian dietary reference values for micronutrients
14.00 How well does the Belgian population comply with the dietary reference values for micronutrients?
Jean Tafforeau (WIV – ISP) / Karin De Ridder (WIV-ISP)
14.30 From dietary reference values to food based dietary guidelines: proposed roadmap for Belgium
Stefaan De Henauw (UGent)
14.50 – 15.10 Active break
15.10 – 16.30 Stakeholders session followed by panel debate and questions from the audience
Chaired by BNS (Carl Lachat, UGent and Kristin Verbeke, KUL)
Short statements on the importance and use of the DRV’s from the point of view of different Belgian stakeholders
Participants confirmed : SBNC (Jean-Charles Preiser) / Dietitians Flanders (Rian Vanschaik) / ViGEZ (Loes Neven) /ISP (Karin De
Ridder)/ FEVIA (Nick Deschuyffeleer) / SBMN (Anne Boucquiau)/NUBEL (John Van Camp)
Participants to be confirmed: Dietitians Wallonia
16.30 Meeting closure
Inschrijving
Voor bijkomende informatie en inschrijving kunt u zich wenden tot de website van de BNS: http://www.belgiannutritionsociety.be/. De deelname is gratis. Tijdens de wetenschapsdag zullen er koffiepauzes zijn, maar er is geen lunch inbegrepen.