Het wetenschappelijk comité en de wetenschappelijke groepen

Het wetenschappelijk comité en de wetenschappelijke groepen bestaan uit zelfstandige wetenschappers van universiteiten, onderzoeksinstellingen en nationale overheden belast met voedselveiligheid. Ze zijn verantwoordelijk voor de risicoanalyses van de EFSA en leveren onafhankelijke wetenschappelijke adviezen inzake voedselveiligheid.

De wetenschappelijke groepen van de EFSA bestrijken de volgende domeinen: plantengezondheid, GGO’s, voedingsadditieven en  voedingsbronnen, materialen die met levensmiddelen in aanraking komen, enzymen en aroma’s, dierenvoeders, dierenwelzijn en –gezondheid, plantenbescherming, verontreinigingen in de voedselketen, biologische gevaren, dieetproducten en allergieën, nieuwe voedingsmiddelen en voeding.

De experten kunnen zetelen in het comité en in de wetenschappelijke groepen van de EFSA voor een mandaat van drie jaar. De experts worden gekozen aan de hand van een open en transparante selectieprocedure, op basis van bewezen wetenschappelijke ervaring en van hun onafhankelijkheid.

Voor meer informatie over dit comité kunt u terecht op de website van de EFSA : https://www.efsa.europa.eu/en/science/scientific-committee-and-panels