Tom Auwers (°1968) is sinds februari 2017 voorzitter van het directiecomité van de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu.

Hiervoor was hij sinds 2003 directeur-generaal bij de FOD Sociale Zekerheid, naast beleidsondersteuning en coördinatie inzake sociale bescherming, verantwoordelijk voor het globale change management in de FOD. Hij startte zijn carrière als doctoraal onderzoeker aan de Vlerick School voor Management (Universiteit Gent) en aan het Instituut voor de Overheid (KU Leuven) in het vakdomein procesgerichte organisatie en business intelligence. Tom Auwers was werkzaam als expert bij de Vlaamse minister van Begroting en als kabinetschef bij de federale minister van Ambtenarenzaken. Hij ontwierp en realiseerde  diverse grote veranderingstrajecten binnen de federale overheid (Copernicus, NoVo, Optifed) en de Vlaamse overheid (Doelmatigheidsanalyse).

Vanuit zijn functie zetelt Tom Auwers tevens als bestuurslid in diverse instellingen binnen het ruimere vakgebied van Volksgezondheid en Voedselveiligheid. Tom Auwers is voorzitter van FedHealth, het managementcomité bestaande uit de top van de FOD, het RIZIV en het Geneesmiddelenagentschap.

Hij is bestuurslid en lid van het bureau van Klarafestival en van de Vlaamse vereniging van Bestuurskunde, de organisatie die jaarlijks de prijs Nederlandstalige Overheidsmanager van het jaar uitreikt.    
 

***
 

Prof. dr. Steven Poelmans is houder van de Melexis Leerstoel van Hoog-Performante Organisaties en Professor Neurowetenshappen en Strategisch Leiderschap aan het Antwerp Management School en de Universiteit Antwerpen. Hij is de stichter en directeur van het NeuroTrainingLab™, een leiderschapontwikkelingsmethodologie die gebruik maakt van competentie-assessment en neurofysiologische indicatoren.
 
Steven Poelmans heeft een Master in Organisatiepsychologie (KULeuven), een Master in Marketingmanagement (Vlerick Management School), een Doctoraat in Management / Organisatiegedrag (IESE Business School, Spanje) en een postgraduaat in Neuroleiderschap (Middlesex University).
 
Zijn onderzoek, onderwijs en consulting buigen zich voornamelijk over de link tussen het welzijn van de werknemers en productiviteit, flexibele werkvormen, aanpasbaarheid van werknemers, paradoxaal leiderschap en coaching. Dit meestal vanuit een cross-cultureel perspectief. Op Research Gate behoort hij tot het 82,5% percentiel van de meest gelezen/geciteerde managementonderzoekers. In 2018 werd hij erkend als één van de Top-50 meest invloedrijke onderzoekers door het internationale Work-Family Researchers Network.
 
Hij werkt als consultant of trainer met bedrijven zoals Codorniu, Danone, Deutsche Bank, European Investment Bank, Google, Grohe, IMF, Mango, Nestlé, Nike, Novartis, Pfizer, Randstad, Roche Diagnostics, Santander, Telefonica, en de WHO. Steven coachte meer dan 250 executives van meer dan 30 verschillende nationaliteiten.
 
Steven Poelmans is auteur van de boeken “Kwalitijd” (Lannoo) en “Paradoxes of Leadership” (Pelckmans Uitgevers).
 

***
 

Filip De Rycke  (°1974) is Communicatiemanager bij BNP Paribas Fortis. Hij is er verantwoordelijk voor de planning en de strategie van de externe en interne communicatie.
 
Hij kan terugblikken op een rijke journalistieke carrière van ruim 20 jaar. Zo was Filip 15 jaar werkzaam bij eerst tvbrussel, later opgegaan in de Brusselse regionale mediagroep BRUZZ. Filip was daar politiek analist voor alle mediakanalen, en ook nieuwsanker, eindredacteur en tevens host van het radioprogramma “A la Carte”. Daarvoor was hij jarenlang freelancer voor Kanaal Z en andere media.

Verder maakte Filip ook twee documentaires, waarvan één de National Geographic Award won op het filmfestival van Trento (Italië). 
 
Filip is een graag gezien panellid bij de Franstalige media (RTBF, LN24 en BX1).

Ook vandaag nog wordt hij vaak gevraagd voor het hosten en faciliteren van tweetalige live (web)events en studiedagen.