Activiteiten 2013

In 2013 was België gastland van de Europese Dag voor Orgaandonatie, die onder auspiciën van de Raad van Europa plaatsvond op zaterdag 23 oktober 2013.

  • Organisatie van een Persconferentie. Tijdens die conferentie hadden de FOD Volksgezondheid en de groep EDQM – Raad van Europa het genoegen om Manneken-Pis te voorzien van een nieuw kostuum – « Manneken-Pis als niertransplantatiepatiënt ».
  • Organisatie van een concert ter ere van de donoren en hun families. Dankzij de grootmoedigheid van velen kunnen heel wat patiënten een transplantatie en op die manier meer levenskwaliteit krijgen. In het kader van die 15de Europese Dag voor Orgaandonatie, onder auspiciën van de Raad van Europa, had de FOD Volksgezondheid het genoegen om een concert te organiseren ter ere van de donoren en hun families. Dat concert vond plaats in de Sint-Michiels-en-Sint-Goedelekathedraal van Brussel. Een aangenaam muzikaal gebeuren in aanwezigheid van Prinses Astrid, José van Dam, Miyaghi Osada en het Ensemble Orchestral de Bruxelles.
  • Feestelijk gebeuren voor het « brede publiek » op het Muntplein.
  • Organisatie van het 5de nationale "GIFT"-symposium voor medisch en verpleegkundig personeel, transplantatiecoördinatoren en verenigingen van getransplanteerde patiënten.

 

Activiteiten 2014

  • In het kader van de gemeenteraadsverkiezingen, heropstart van de campagne « Ik kies voor het leven ». Meer dan 360 Belgische gemeenten namen deel aan deze sensibiliseringsactie.
  • Organisatie van het 6de nationale "GIFT"-symposium voor medisch en verpleegkundig personeel, transplantatiecoördinatoren en -verenigingen

 

Onthaal pagina "Orgaandonatie - Beldonor campagne"