Activiteiten in 2015

 • In 2015 lanceerde de federale overheid een origineel en vernieuwend initiatief om de leerlingen uit het basisonderwijs en middelbaar onderwijs te informeren over en te sensibiliseren voor diverse thema’s waaronder de sensibilisatie voor orgaandonatie via de Beldonor-campagne. Sinds oktober 2015 rijdt een volledig ingerichte vrachtwagen - de « Federal Truck » - door België om in contact te komen met leerlingen, leerkrachten en al wie dat wenst. Die vrachtwagen bestaat uit een moderne en gezellige ruimte met bankjes, een interactief en ludiek spel om spelenderwijs te leren, tablets die feitelijke informatie bieden, maar ook een video- / fotoautomaat om indrukken van jongeren te verzamelen en hen ertoe aan te zetten om zich te uiten. Het is de bedoeling dat zij:
  - uitgenodigd worden om vragen te stellen en gebracht worden tot persoonlijke reflectie
  - een standpunt innemen ten aanzien van de thematiek
  - de boodschap doorgeven binnen hun familiale sfeer teneinde aan te zetten tot uitwisselingen daaromtrent. De kinderen worden dus de ambassadeurs van orgaandonatie bij hun ouders, families, vrienden, …
  Eind december 2015 hadden meer dan 77 klassen en iets meer dan 1.800 leerlingen deelgenomen aan de « Beldonor »-activiteiten van de Federal Truck. Om meer te weten te komen over deze jongerencampagne: www.alovernagedacht.be
 • Organisatie van het 7de nationale "GIFT"-symposium voor medisch en verpleegkundig personeel, transplantatiecoördinatoren en verenigingen van getransplanteerde patiënten.

 

Activiteiten in 2016

 • Gezien het grote succes bij de scholen werd beslist om de ervaring met de « Federal Truck » in 2016 voort te zetten. Eind 2016 hebben meer dan 135 klassen en iets meer dan 3.200 leerlingen deelgenomen aan de activiteiten. De « Federal Truck » gaat vanaf januari 2017 opnieuw de baan op om meer dan 7.000 leerlingen aan te spreken.
 • Organisatie van het 8ste nationale "GIFT"-symposium voor medisch en verpleegkundig personeel, transplantatiecoördinatoren en verenigingen van getransplanteerde patiënten.

Om onze activiteiten rechtstreeks te volgen, vragen wij u onze Facebookpagina te bezoeken: alovernagedacht.be

 

Onthaal pagina "Orgaandonatie"