De ambulante zorgen werden hervat op 4 mei 2020. Op deze pagina vindt u informatie over de aanpak en stand van zaken betreffende de distributie van beschermingsmateriaal voor zorgverleners die actief zijn in de ambulante zorg.

Op deze pagina vindt u : 

de lijst van zorgverleners die zijn opgenomen in de distributie voor ambulante zorg

In dit Excel-bestand vindt u een lijst van alle ambulante zorgverleners die met hun naam, eerste naam, beroep en visa datum zijn opgenomen in de distributielijst (om onderscheid te maken tussen homoniemen). Apothekers en farmaceutisch-technisch assistenten zijn niet in deze lijst opgenomen, aangezien de distributie aan de apotheken zelf plaatsvindt (APB) of via de centrale vestiging (Ophaco). Voor de zorgverleners die niet werden opgenomen in de eerste verzendingen, en die bevestiging hebben gehad dat ze zijn toegevoegd aan de lijsten tot en met 28 mei, is een verzending voorzien in de eerste week van juni. Orthoptisten/optometristen en de bandagisten/orthesisten/prothesisten zullen ook in deze verzending worden opgenomen.

Indien u, ondanks de aanpassingen, nog steeds niet voorkomt in onze lijsten, aarzel niet om contact op te nemen via gbbu-covidrequests@health.fgov.be zodat u kan opgenomen worden in een volgende verdeling.

 

het schema van de komende verdelingen van de maskers voor de ambulante zorg

Hier zijn de ambulante gezondheidswerkers voor wie de distributie van de maskers volgende week zal beginnen. Deze distributie zal gebeuren volgens de beschikbare voorraden aan gecertificeerde maskers. We hopen dat de beschermingsmiddelen zo snel mogelijk bij u zal aankomen.

Indien de voorraden het toelaten, is de planning als volgt: de vrachtwagens verlaten het depot van defensie in de week die is aangekondigd om naar de verschillende provinciale depots te gaan. Bij aankomst in de provincies organiseert elke gouverneur de operationele verdeling van de maskers aan de professionals, volgens specifieke modaliteiten (gemeentes, hulpverleningszones of directe afhaling). Dit kan een paar dagen duren.

Om u een zo efficiënt mogelijke service te kunnen bieden, vragen wij u om 10 dagen na het eind van de week te wachten om contact met ons op te nemen.

Week 16 - van 13 tot 19 april 2020

Tandartsen
Huisartsen
Thuisverpleegkundigen
Vroedvrouwen (thuis)
Kinsitherapeuten

Week 17 - van 20 tot 26 april 2020

Tandartsen

Week 20 - van 11 tot 17 mei  2020

Arts-specialisten met privépraktijk

Week 21 - van 18 tot 24 mei 2020

Huisartsen
Apothekers
Farmaceutisch-technisch assistenten
Thuisverpleegkundigen
Zorgkundigen
Vroedvrouwen

Week 22 - van 25 tot 31 mei 2020

Tandartsen
Mondhygiënisten
Podologen
Audiciens
Ergotherapeuten
Kinesitherapeuten

Week 23 - van 1  tot 7 juni 2020

Diëtisten
Logopedisten
Klinsche pyschologen en orthopedagogen
Zorgkundigen
Thuisverpleegkundigen

 

Contact information

In geval van vragen, contacteer ons via:
gbbu-covidrequests@health.fgov.be