Op deze pagina kan u informatie terugvinden m.b.t. de praktische- & erkende gegevens van de algemene en psychiatrische ziekenhuizen, de spoedgevallendiensten en de borstklinieken in België. Verder vindt u hier informatie over het zorgaanbod van de ziekenhuizen en een overzicht van de ziekenwagens en de MUG- en PIT-functies.

1. Contact- en erkenningsgegevens algemene en psychiatrische ziekenhuizen

De algemene gezondheidszorg in België omvat twee categorieën ziekenhuizen : algemene- & psychiatrische ziekenhuizen. Elk van deze zorginstellingen heeft een specifiek zorgaanbod, een eigen infrastructuur, een eigen werking en eigen financieringsmechanismen die worden beschreven in volgende wet .

Binnen de dienst Data en Beleidsinformatie worden de contact-,  adres- en erkenningsgegevens van deze instellingen bijgehouden en systematisch geactualiseerd.

In onderstaande overzichten worden per gewest de praktische en erkende gegevens over elke instelling per campus weergegeven (adres, telefoonnummers, aantal bedden, medische diensten en medisch-technische diensten, zorgprogramma’s, functies, enz).

Op onderstaande kaart kan u alle psychiatrische, algemene- & universitaire ziekenhuizen in België terugvinden.

2. Spoedgevallendiensten

Hieronder wordt een overzicht gegeven van de adresgegevens van de instellingen met een dienst voor de eerste opvang van spoedgevallen of een dienst voor gespecialiseerde spoedgevallenzorg. 

Op onderstaande kaart vindt u alle ziekenhuissites in België die gelinkt zijn aan een Gespecialiseerde spoedgevallenzorg en/of Eerste opvang van spoedgevallen.

3. MUG-functies, PIT-functies en ziekenwagens

Hier wordt een overzicht weergegeven van de adresgegevens van de verschillende MUG (Mobiele urgentiegroep)- en PIT (Paramedisch Interventie Team)-functies en van de vertrekplaatsen van de ziekenwagens:

Op onderstaande kaart wordt een overzicht geboden van alle ziekenhuissites in België die gelinkt zijn aan een MUG en/of PIT en van de vertrekplaatsen van de ziekenwagens.

 

4. Borstklinieken


5. Federale programmatie ziekenhuisbedden


Bijkomende informatie nodig?

Heeft u de gewenste gegevens niet of niet volledig teruggevonden en/of wenst U de contact-en erkenningsgegevens van de ziekenhuizen in excel-formaat te ontvangen?

Stuur uw vragen en/of opmerkingen dan met dit formulier naar adhoc_admDM@health.fgov.be