Beste bezoeker,

Welkom op de website van het Nationaal Contactpunt Grensoverschrijdende gezondheidszorg van België.

Hoe kunt u zich, als EU-burger, in een andere EU-lidstaat laten behandelen? Hoe wordt de terugbetaling geregeld? Wie is verantwoordelijk voor de kwaliteit en de veiligheid van de zorg? Op deze en andere vragen geeft deze website u een antwoord.

Bent u EU-burger en wenst u informatie over het Belgische gezondheidszorgsysteem, klik dan op de onderstaande link:

Informatie over het Belgische gezondheidszorgsysteem

Bent u aangesloten bij een Belgische verzekeringsinstelling (mutualiteit) en wenst u informatie over de terugbetaling van uw behandeling in een andere EU-lidstaat, klik dan op de onderstaande link:

Geneeskundige zorg in een ander land van de Europese Unie, IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland

Bent u aangesloten bij een verzekeringsinstelling (mutualiteit) in een andere lidstaat, en wenst u informatie over de terugbetaling van de kosten voor zorgverstrekking, behandeling en honoraria door Belgische erkende zorgaanbieders, gelieve dan contact op te nemen met uw eigen verzekeringsinstelling of met het Nationaal Contactpunt Grensoverschrijdende zorg van de lidstaat waarin u verzekerd bent. Hier vindt u de link naar de lijst met de contactgegevens van de Nationale Contactpunten van de andere EU-lidstaten.

Nog een vraag? 
Zijn er na het raadplegen van onze website nog onduidelijkheden of heeft u een vraag, aarzel niet om het contactformulier te gebruiken. 

Wie zijn wij?
Maak kennis met de verschillende partners die hebben meegewerkt aan de opmaak van de website en de oprichting van het call center.

Wettelijk kader

Document