Hoe beschermen?

 • Vermijd overmatige blootstelling en zonnebrand
  Overmatige blootstelling aan de zon werkt zowel huid- en oogaandoeningen als immuniteitsproblemen in de hand. Herhaalde zonnebrand verhoogt de kans op huidkanker.
 • pictogram met zon en daarvoor een parasol en de tijdaanduiding tussen 11 en 15uurVermijd de zon op het heetst van de dag
  Wanneer de zon hoog aan de hemel staat, is de straling het meest intens. Kom dus zo weinig mogelijk in de zon tijdens de vier uur rond de lokale zonnemiddag (tussen 11u en 15u of tussen 12u en 16u).
 • pictogram met een zon met daarvoor tekeningen van beschermende zonnekledijDraag beschermende kledij en accessoires
  Bescherm uzelf door wijde kledij, een zonnehoed met brede rand en een zonnebril te dragen. Kledij en hoeden die gemaakt zijn van dicht geweven stoffen bieden de beste bescherming.

 

Uw kinderen zijn kwetsbaar. Bescherm ze!

Kinderen zijn extra gevoelig voor de zon. Ze zijn in volle ontwikkeling en hun huid is dunner en gevoeliger dan die van volwassenen. Langdurige blootstelling en frequente zonnebrand in de kindertijd hebben vele jaren later een invloed op de ontwikkeling van huidkanker. Baby’s, jonge kinderen en tieners moeten dus extra beschermd worden. Baby’s van minder dan een jaar oud zouden altijd in de schaduw moeten blijven. Meer info (.HTML)  

 • Baby’s van minder dan een jaar moeten in de schaduw blijven

pictogram met een baby en een zon met een verbodsteken bovenDermatologen raden aan om baby’s tijdens de eerste twaalf maanden niet rechtstreeks aan zonlicht bloot te stellen.

 •  Kinderen in de zon moeten beschermd worden met gepaste kledij, accesoires en zonneproducten

 

Zonnebrand is bijzonder gevaarlijk voor kinderen. Gemiddeld krijgt ons lichaam al in de eerste 18 levensjaren het grootste deel van de zonnestralen, waaraan iemand tijdens zijn leven wordt blootgesteld, te verwerken. Kinderen mogen niet aan de zon worden blootgesteld zonder de bescherming van een T-shirt, een hoed en een zonnebril, en aangepaste zonneproducten voor de nog onbedekte delen van het lichaam.