De artsen van het Expertisecentrum voor Luchtvaartgeneeskunde (ECLG) zijn erkend door de FOD Mobiliteit. Het ECLG levert certificaten af die voldoen aan de strikte normen van het European Aviation Safety Agency (EASA).

Met uitzondering van een psychologische test*, gebeuren alle onderzoeken (bloedafname, NKO-onderzoek, oogonderzoek, audiogram, spirometrie, ECG, …) ter plaatse in het centrum op een paar uur tijd. Het ECLG heeft erkende specialisten en materiaal ter beschikking.

*Ten gevolge van een aanpassing in de wetgeving zijn we door de Belgische luchtvaartautoriteit verplicht om een bijkomende psychologische test bij alle kandidaten-piloten klasse 1 te laten doorgaan en dit vanaf 1 juli 2019. Na de onderzoeken in ons medisch centrum, ontvangt u alle informatie om zelf een afspraak te maken voor de psychologische test in een gespecialiseerd centrum. Deze test zal € 280 kosten en is daar te betalen.

 

Contactgegevens

MEDEX - ECLG

Victor Hortaplein 40/10
1060 Brussel

Medewerker ECLG: 02/524 76 50
Service Center Gezondheid: 02/524 97 97
Wegens een reorganisatie van onze diensten is het Service Center Gezondheid tot 1 juli 2024 niet telefonisch bereikbaar. U kan ons schriftelijk contacteren door gebruik te maken van ons contactformulier. We zullen u zo snel mogelijk antwoorden.
 

Email: eclg-cema@health.fgov.be