Maak uw woning energiezuiniger, milieuvriendelijker, comfortabeler én gezonder

U kunt op verschillende manieren het milieu sparen in uw huishouden. Ben jij en energievreter ?

Zo kunt u ervoor kiezen milieuvriendelijke producten en diensten te kopen, die een milieulabel dragen, bijvoorbeeld het Europees Ecolabel. Producten met het EU Ecolabel hebben veel voordelen; ze zijn energiebesparend en mild voor het milieu.

Woon gezond! Driekwart van ons leven brengen we binnen door. De kwaliteit van het binnenmilieu is dus erg belangrijk. Wat zijn de gevolgen van een vervuilde binnenlucht? En belangrijker nog: wat kunt u eraan doen? Wat doet de overheid? U leest er meer over in de rubriek “Vervuiling binnenlucht”.

Niet alleen producten die we regelmatig gebruiken, maar ook bouwproducten en verven kunnen bestanddelen bevatten die schadelijk zijn, zowel voor het milieu als voor uw gezondheid. Het loont dus zeker de moeite om bij het (ver)bouwen goed na te denken over welke materialen u gebruikt.

Als huishouden heeft u niet enkel invloed op de hoeveelheid water die u gebruikt, maar ook op de mate waarin u het verontreinigt. Wassen gebeurt al milieubewuster dan vroeger. Toch kan wassen nog een stuk milieuvriendelijker. Concrete tips vindt u terug in de rubriek “schoonmaakmiddelen”.

Energiezuinig wonen is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor uw portefeuille. Welke types verwarming bestaan er? Hoe kunt u besparen op verlichting? Waar moet u op letten bij de aankoop van nieuwe (huishoud)toestellen? De antwoorden op deze vragen vindt u in de rubrieken “verwarmingstoestellen”, “verlichting” en “huishoudtoestellen”.