Het mariene milieu van onze Noordzee is zeer kostbaar. We moeten het dus beschermen en herstellen, ook voorbij ons Belgische deel van de Noordzee dat slechts een klein deeltje van de oceaan en de andere wereldzeeën en -oceanen bestrijkt. Daarvoor werken we samen via internationale overeenkomsten. Het uiteindelijke doel: een propere zee vol leven!


Nieuw:


Het mariene milieu

Ontdek ook onze brochures

Bescherm onze Noordzee

Een zee vol vis … maar de juiste soort op mijn bord

vis bord - assiette poissonKies voor duurzame vis: vermijd bedreigde soorten, probeer eens een minder bekende vis en informeer je over de vangst- en kweekmethodes. Raadpleeg de vis- en zeevruchtengids op www.zeevruchtengids.org.

Een zee vol plastic? Geef mij maar een herbruikbare boodschappentas, drinkfles en brooddoos

brooddos - boîte à tartinesMinder plastic zakjes, flesjes water en aluminiumfolie gebruiken en deze niet laten rondslingeren, betekent minder plastic in zee.

 Een zachte huid = een vuile zee?

microplasticScrubs en cosmetica bevatten vaak microplastics: piepkleine deeltjes plastic die uiteindelijk ook in zee terechtkomen. Op www.beatthemicrobead.org vind je tal van verzorgingsproducten zonder microplastics.

 Mijn wc, geen chemische snelweg naar zee

WC chemicalsFrituurolie, verfrestjes of white spirit horen niet thuis in de wc of de gootsteen, wel bij het Klein Gevaarlijk Afval op het containerpark.

 Een feestje met ballonnen? Ja, maar laat ze niet vliegen

balloonsVogels, vissen en andere dieren zien stukjes ballon als voedsel of raken erin verstrikt. Zorg ervoor dat ballonnen niet in de natuur of in zee terechtkomen.