De animatiefilm « Wat is het verband tussen de sushi en de schildpad » werd onlangs bekroond met een Golden Green Award. Deze trofee werd uitgereikt tijdens het 7de Green Awards Festival van Deauville dat plaats vond op 19 en 20 juni 2018. Deze sensibiliseringsclip over de impact van onze consumptie op de biodiversiteit maakt deel uit van een reeks filmpjes die gemaakt werden in het kader van de campagne #BeBiodiversity.

Het Green Awards Festival van Deauville www.deauvillegreenawards.com staat in het teken van audiovisuele producties die gaan over duurzame ontwikkeling en eco-innovaties. Dit jaar was er een recordaantal van maar liefst 420 films van alle continenten in competitie, die werden onderverdeeld in 3 competities : korte spotjes, informatief en documentaire. De clip « Wat is het verband tussen de sushi en de schildpad » haalde de laatste 100 finalisten en won uiteindelijk goud in de categorie « Spotjes rond het behoud van de biodiversiteit ».

Ontdek hier alle categorieën (FR) en de andere laureaten van de Green Awards 2018 (FR).

Het festival, waarvan Jean-Louis Etienne, een groot ontdekkingsreiziger, en Jean Jouzel, Nobelprijswinnaar in 2007, peter zijn, is ook de gelegenheid om experten van over gans de wereld bijeen te brengen voor ontmoetingen en ronde tafelgesprekken.

Deze trofee, en de internationale erkenning die deze teweeg brengt, zet de campagne #BeBiodiversity in de spotlights en is een mooie aanmoediging voor het hele team dat er aan heeft meegewerkt.

Maar de echte winnaar is bovenal onze mooie biodiversiteit waarover we het nooit genoeg kunnen hebben.