Naar aanleiding van de Wereldweek van de Borstvoeding is het Federaal Borstvoedingscomité (FBVC) verheugd om u, in samenwerking met de FOD Volksgezondheid, zijn nieuwe affiche voor 2018 voor te stellen.

De slogan “Borstvoeding, een geschenk voor het leven” werd gekozen om de toegevoegde waarde van borstvoeding voor de hele levenscyclus te illustreren. Dagelijks toont wetenschappelijk onderzoek het belang aan van borstvoeding voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid van het kind tijdens de eerste jaren, maar ook op volwassen leeftijd.

Op die manier wordt borstvoeding bekeken in al haar immunologische, cognitieve en affectieve dimensies.

De affiche van de campagne 2018 werd verspreid bij gynaecologen, kinderartsen, in kraamafdelingen, bij Kind & Gezin en ONE om daar in de wachtzalen opgehangen te worden. De campagne is terug te vinden op de website www.borstvoedingnatuurlijk.be en op de Facebookpagina “Borstvoeding, ik ben voor”.

Wilt u de affiche van 2018 “Borstvoeding, een geschenk voor het leven” gratis ontvangen? Stuur ons dan een e-mail met uw adresgegevens naar info.borstvoeding@gezondheid.belgie.be .