29 februari is de Dag van de Zeldzame Ziekten. Voor deze gelegenheid steunt de FOD  Volksgezondheid de bewustwordingscampagne over zeldzame ziekten die de patiëntenkoepelvereniging RaDiOrg organiseert.

Het thema van de campagne is: deel je kleuren. Het aantal zeldzame ziekten is enorm, net als het aantal verschillende kleurvariëteiten. Door uw kleuren te delen, laat u zien dat u patiënten met een zeldzame ziekte steunt.

Wist u dat we een ziekte zeldzaam noemen als er minder dan een op 2000 mensen aan lijdt? En wist u dat er tussen de 6000 en 8000 zeldzame ziekten zijn geïdentificeerd? Het aantal mensen dat getroffen wordt door een van deze vele ziekten is veel groter dan we denken. Volgens schattingen treffen zeldzame ziekten in België tussen 660.000 en 880.000 mensen. Zeldzame ziekten zijn dus helemaal niet zo zeldzaam!

De uitdagingen voor patiënten en hun familie zijn talrijk en aanzienlijk. Deze ziekten zijn ernstig, vaak chronisch en soms progressief. 80% zijn genetische ziekten. De meerderheid van deze ziekten treft kinderen.

Onze FOD zet zich in om de uitdagingen van deze ziekten aan te gaan.

Wenst u meer informatie over zeldzame ziekten en het werk dat de FOD Volksgezondheid op dit vlak doet?
Surf dan naar Zeldzame aandoeningen.

Meer info?

  • raadpleeg de patiëntenkoepelvereniging RaDiOrg