Al meer dan een jaar leven we in een situatie die onze manier van leven radicaal veranderd heeft. De COVID-19-crisis is een ongekende gezondheidscrisis die zowel qua duur, als qua omvang uitzonderlijke is. Ze beïnvloedt radicaal het dagelijkse werk van de verpleegkundigen en gezondheidsbeoefenaars.

Sinds het begin van de pandemie zitten de verpleegkundigen in de vuurlinie en geven ze het beste van zichzelf. Ze staan steeds paraat om de patiënten te helpen. Ondanks hun zware werkdruk proberen de verpleegkundigen dagelijks de patiënten met warme zorg te omringen. Of het nu thuis, in het ziekenhuis of in een woonzorgcentrum is, de verpleegkundigen staan garant voor kwaliteit en betekenen een geruststellende aanwezigheid onze ouders, vrienden, familieleden, zieken of voor zij die niet langer voor zichzelf kunnen zorgen.

Het uitvoeren van verpleegkundige taken tijdens een pandemie, achter een plexiglas of met een masker en beschermende kledij, is een hele uitdaging. De verpleegkundigen hebben hun medeleven en zorg voor hun patiënten nog moeten verhogen.
Laten we de golf van solidariteit die alom aanwezig was tijdens de eerste golf daarom herontdekken en het beroep van verpleegkundige opnieuw in de schijnwerpers zetten, vandaag en in de toekomst.

We hebben allemaal ons aandeel in het beschermen van onze omgeving en in het verminderen van de druk op ziekenhuizen. Om de pandemie in te dammen, moeten we in gedachten houden dat we de basisregels (een goede handhygiëne, het dragen van een masker, het respecteren van afstandsregels ... ) moeten blijven respecteren, want onze ziekenhuizen staan ​​al lang op de rand van verzadiging. Voorzichtigheid blijft dus ook in de komende maanden nog de boodschap!

1000 x dank aan de verpleegkundigen voor al hun inspanningen, vooral in deze moeilijke tijd! Houd vol! Zorg voor jezelf!
Immers, de gezondheid van iedereen hangt ervan af.