De 100 partners van de beweging #SamenVoorBiodiversiteit roepen op om samen aan de slag te gaan voor meer biodiversiteit: elke m² telt! En zo bij te dragen aan een gezonde planeet voor onszelf, onze kinderen en kleinkinderen. Het is helemaal niet moeilijk, voor sommige acties hoef je zelfs amper iets te doen: laat een stukje verwilderen (beste excuus voor het vervelende grasmaaien), vervang tegels door groen, plant een struik of boom, maak een geveltuintje, ...

Terwijl voor sommige soorten en natuurtypes grote oppervlakken nodig zijn, wordt steeds meer duidelijk dat ook kleinschalige natuurelementen een belangrijke bijdrage kunnen leveren. Onze huizen en tuinen, onze scholen, bedrijven en hun terreinen, ... beslaan een belangrijk deel van de oppervlakte van ons land. Door die natuurlijk in te richten en waar mogelijk uit te breiden - bv. door ontharding - voorzien we onder meer in extra habitat en verbindende stapstenen voor fauna en flora, dragen we bij aan de bestuiving, zorgen we voor verkoeling, en maken we infiltratie van water mogelijk.

Alle tips en info vind je via www.samenvoorbiodiversiteit.be. Op de website kan je jouw inspanning(en) registreren. Dat is belangrijk om te meten hoeveel biodiversiteit erbij komt. En zo maak je ook kans op leuke prijzen.

Grote wedstrijd met leuke prijzen !

Vergeet niet om voor/na foto's te maken van je acties en ze te delen op je sociale media met de hashtag #samenvoorbiodiversiteit. Als u niet actief bent op sociale media, kunt u ze ook sturen naar biodiversite@sciencesnaturelles.be. De winnaars worden willekeurig getrokken en ontvangen een mooie prijs. Doe nu mee: de wedstrijd sluit op 22 mei 2021, de Internationale Dag van de Biodiversiteit.

De beweging #SamenVoorBiodiversiteit

De beweging #SamenVoorBiodiversiteit bestaat uit meer dan 100 Belgische organisaties. Zij dragen samen de boodschap uit dat biodiversiteit broodnodig is voor ons overleven en welzijn. Objectief is om met de maatschappij samen een grote stuwende gemeenschap die een antwoord geeft op de biodiversiteitscrisis.

Geen institutionele of gemeenschapskloof binnen de beweging: ze omvat universiteiten en onderzoekers, NGO's, milieuverenigingen, dierentuinen, natuurparken, musea en botanische tuinen, bedrijven, scholen, provincies, gemeenten en lokale actoren, Waalse, Brusselse, Vlaamse en federale overheden (https://samenvoorbiodiversiteit.be/nl/over/).

Omdat echt iedereen aan zet is om te zorgen voor biodiversiteit. Zodat deze levensbelangrijke biodiversiteit kan zorg blijven dragen voor ons. Het behoud van de biodiversiteit dient een prioriteit te worden in ons leven van elke dag. Laten we iedereen overtuigen om van biodiversiteit ook hun prioriteit te maken.