200.000 bezoekers worden verwacht op het gratis belevingsfestival aan de kust. Ben jij een van hen? Kom dan tijdens het verlengd weekend van 25 tot 28 mei naar Oostende en breng de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu een bezoekje. Ontdek wat jij kan bijleren over de Noordzee in de Federal Truck.

Kom een kijkje nemen in de Federal Truck

Vorige zomer kreeg de Federal Truck aan zee alvast 3000 bezoekers over de vloer. Dit jaar staat hij voor de eerste keer ook op Oostende voor Anker. Op een steenworp van het station staan de medewerkers van onze FOD weer paraat om je op boeiende wijze kennis bij te brengen over onze Noordzee en hoe je ze mee kan beschermen.

Verder hebben we nog heel wat leuke activiteiten in petto. Zo kan je:

  • afval uit de zee halen via een interactief spel op een groot scherm;
  • ontdekken wat er in de voeldoos zit;
  • deelnemen aan een quiz en kans maken op toegangskaarten voor het domein Raversyde (HTML) of  Healthy Seas sokken (HTML) gemaakt van gerecycleerde visnetten;
  • in de fotocabine een gepersonaliseerde postkaart laten maken om als souvenir mee te nemen.

Sfeer op de kaaien

Oostende voor Anker staat garant voor sfeer op de kaaien: de schepen zijn gratis toegankelijk, er zijn optredens, kinderanimatie, een ambachtendorp,… Dit jaar staat in het teken van binnenscheepvaart.

Bekijk het volledige programma op: http://www.oostendevooranker.be/

Kom dus zeker eens langs, je vindt de truck:

  • van 25 tot 28 mei, telkens van 10 tot 19 uur  (18 uur op zondag)
  • op het Stationsplein in Oostende

We werken samen met andere federale en Vlaamse overheidsdiensten en organisaties die werken rond de bescherming van de Noordzee en rond afvalbeheer. Zo kunnen we zoveel mogelijk gevarieerde en nuttige informatie aanbieden.

Volg de Federal Truck op Facebook: https://www.facebook.com/FederalTruck.be