In het kader van het Internationaal Jaar van de Plantengezondheid (IYPH2020) organiseert de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties (FAO) voor dit bijzondere jaar een fotowedstrijd en een tekenwedstrijd voor verschillende doelpublieken.

1. Fotowedstrijd

Ben je professioneel of amateurfotograaf en ben je ouder dan 18? Neem dan tot 15 januari 2021 deel aan de fotowedstrijd van FAO in het kader van het Internationaal Jaar van de Plantengezondheid (IYPH2020) !!  Je kan je foto’s in twee categorieën indienen:

  1. Zieke planten - Foto’s van schadelijke organismen die de planten in je omgeving aantasten of van aangerichte schade;
  2. Gezonde planten – Foto’s van gezonde planten, beschermers van onze lucht, ons voedsel en ons milieu.
Prijzen?
  • Deelname aan een evenement in het kader van het IYPH2020;
  • Een foto-opdracht in het kader van de International Plant Protection Convention (IPPC);
  • Presentatie van de foto’s en hun fotografen op de websites en sociale media van de FAO, de IPPC, het IYPH2020 en National Geographic Italy, en de overhandiging van certificaten.

 
Alle nodige info om aan de fotowedstrijd deel te nemen vind je op de website van de FAO (in het Engels): http://www.fao.org/plant-health-2020/photo-contest/enter-the-contest/.

 

2.  Kunstwedstrijd

 

Kinderen van 5 tot 13 jaar worden uitgenodigd om deel te nemen aan een kunstwedstrijd. Het idee bestaat erin om te laten zien wat plantengezondheid voor hen betekent, in de vorm van een tekening, een schilderij of een schets, met behulp van pennen, zwarte potloden, kleurpotloden of houtskool, of olieverf, acrylverf of waterverf, gemengde technieken of digitale illustraties.
De werken mogen ingediend worden tot 19 december 2020 om 12u00.
De laureaten krijgen een promocampagne in de media en op de sociale netwerken, een certificaat van erkenning en een tasje met verrassingen.
Alle nodige info om aan de fotowedstrijd deel te nemen vind je op de website van de FAO (in het Engels): http://www.fao.org/plant-health-2020/art-competition/enter-the-contest/.
 
Het doel van het IYPH2020 is om ons te sensibiliseren voor de wereldwijde uitdaging van de plantengezondheid en voor het belang om planten te beschermen tegen schadelijke organismen en ziekten om een duurzame landbouw en dus voedselzekerheid te waarborgen, de economische ontwikkeling te stimuleren, de armoede terug te dringen en het milieu te beschermen. We hebben jullie het Internationaal Jaar van de Plantengezondheid al in een eerdere News voorgesteld:  https://www.health.belgium.be/nl/news/2020-internationaal-jaar-van-de-plantengezondheid