De FOD Volksgezondheid en het FAGG nodigen u uit om deel te nemen aan de publieksraadpleging over een klinische proef met het genetisch gewijzigd vaccin hRVFV-4s tegen het riftdalkoortsvirus. De publieksraadpleging loopt van 30 april 2021 tot en met 30 mei 2021.

Bij elke aanvraag voor het gebruik van een genetisch gewijzigd organisme in een klinische proef organiseert de overheid gedurende dertig dagen een publieksraadpleging (in toepassing van het koninklijk besluit van 21 februari 2005 (WEB)). U kunt als burger uw mening geven over deze aanvraag voor het uitvoeren een klinische proef met het genetisch gewijzigd vaccin hRVFV-4s tegen het riftdalkoortsvirus.

Het riftdalkoortsvirus is een virus dat door muggen wordt verspreid onder dieren en mensen. Het virus komt momenteel voor in Afrika en het Arabisch Schiereiland. Er zijn aanwijzingen dat het verspreidingsgebied van het virus zich aan het uitbreiden is. Er is momenteel geen vaccin voor mensen beschikbaar tegen het virus.

In deze klinische proef wordt het vaccin hRVFV-4s eenmalig in de spier geïnjecteerd bij gezonde vrijwilligers van 18 tot 45 jaar oud. Het vaccin is ontwikkeld om een sterke en langdurige immuunreactie op te wekken, in de vorm van antilichamen die het virus neutraliseren, en door het stimuleren van verdedigingscellen (T-cellen).

Het voornaamste doel van deze proef is de veiligheid van het vaccin bepalen.

De klinische proef zal plaatsvinden in Universitair Ziekenhuis Gent.

Hoe uw mening geven?
De publieksraadpleging loopt tot en met 30 mei 2021. U hebt toegang tot diverse gegevens uit het aanvraagdossier en een online formulier (HTML) om commentaar te geven of vragen te stellen.

Algemene informatie op GGO - raadplegingen van het publiek (HTML).