Vandaag heeft Marie-Christine Marghem, Minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling samen met het EU Ecolabel-comité het bedrijf Vandeputte bezocht. Samen bliezen ze er 25 kaarsjes uit ter ere van de 25ste verjaardag van het label. Vandeputte kiest volop voor het EU Ecolabel! Dit jaar ontvingen ze reeds het EU Ecolabel voor 5 handwasmiddelen, 2 wc-gels en een machineafwasmiddel.

Al 25 jaar staat het EU Ecolabel voor milieuprestatie en kwaliteit. Het EU Ecolabel kende in België bij haar ontstaan in 1992 een trage start, maar de laatste jaren neemt het aantal producten en diensten met het EU Ecolabel sterk toe.

Het EU Ecolabel is een vrijwillig label en het officiële Europese milieulabel. Het vertelt welke producten beter zijn voor het milieu zonder aan kwaliteit in te boeten. Momenteel zijn er 30 zeer diverse productgroepen, zoals schoonmaakmiddelen, producten van papier, verf en vernis, schoenen en vakantieverblijven.  Een van de sterke punten van het EU Ecolabel is dat het naar de volledige cyclus van een product kijkt, vanaf het winnen van de grondstoffen tot het moment waarop het product als afval wordt weggegooid. Producten die hun impact op het milieu tijdens de volledige levensduur verkleinen, worden beloond.