Meer dan 25.000 wegwerp e-sigratten in beslag genomen in Anderlecht

Na meerdere vaststellingen van overtredingen tegen de verkoop van illegale tabaksproducten in winkels verspreid over het hele land, wezen de beschikbare gegevens consistent naar eenzelfde wijk in Anderlecht als de bron van deze illegale producten. Na overleg met de politie heeft de Inspectiedienst van FOD Volksgezondheid besloten om zich  tijdens de geplande inspectie te concentreren op drie groothandelaars in de Brogniezstraat, gelegen in het centrum van de gouden driehoek van de Brusselse wijk.

Grote inbeslagname van illegale producten

Tijdens de inspectie werden grote hoeveelheden illegale producten aangetroffen bij de verschillende groothandelaars. In totaal werden maar liefst 25.708 wegwerp e-sigaretten in beslag genomen tijdens de actie. Daarnaast konden ook 4.852 pakjes nicotine-pouches, 1.920 navulvloeistoffen voor e-sigaretten, 96kg waterpijptabak, 18kg kauwtabak en 2.977 andere technische elementen van de markt gehaald worden.

Samenwerking tussen verschillende instanties

Dit dankzij de samenwerking van verschillende organisatie. Zo werden de drie inspecteurs en acht controleurs van de Inspectiedienst van FOD Volksgezondheid bijgestaan door drie inspecteurs van FOD Financiën. Om de veiligheid van de controleurs en inspecteurs te bewaken, werden door de Dienst Bijzondere Wetten van de Politiedienst zone Brussel-Zuid zes inspecteurs ingeschakeld.