Het Jaar van de Noordzee stond weer in de aandacht op Radio 2. Donderdag 19 juli heeft rapster Slongs in het programma Plage Préférée de derde van een reeks tips gegeven om onze Noordzee te beschermen. Zij werd op 27 juli gevolgd door zangeres Belle Perez met de vierde tip.

Voor Slongs is het allemaal niet zo ingewikkeld: afval hoort thuis in de vuilbak, niet op het strand of in de duinen. Haar tip is dan ook gemakkelijk: train je beach body terwijl je afval opruimt! Zie hier hoe Slongs dit doet en met een goed gevoel weer naar huis gaat :

.

​Belle Perez roept ons vervolgens op om een herbruikbare brooddoos te gebruiken, in plaats van aluminiumfolie dat maar één keer gebruikt kan worden. Daarnaast vroeg ze de strandgangers om hun afval ook op te ruimen op het strand. Hoe ze dat deed, zie je hier :

Elke week, nog de hele zomer lang, volgt er nog een tip van een Bekende Vlaming in Plage Préférée (elke weekdag van 9 tot 12u) op Radio 2.

De filmpjes met de tips van de BV’s zullen telkens verschijnen op de Facebook-pagina van het #JaarvandeNoordzee2018 en de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, op www.radio2.be en op YouTube.

Meer info over het #JaarvandeNoordzee2018: