​Van januari tot en met juni 2024 neemt ons land het EU-voorzitterschap op zich. Voor de dertiende maal al. Zoals steeds is het voorzitterschap een uitgelezen kans om meer dan anders te wegen op de Europese agenda. De verschillende federale overheidsorganisaties, waaronder ook onze FOD, moeten dan wel de gepaste ondersteuning kunnen bieden. Hierdoor is er nood aan extra, tijdelijke krachten binnen uiteenlopende domeinen. Via een algemene selectieprocedure voor zowel bachelor- als masterprofielen kan je je vanaf nu kandidaat stellen.

Uitdagende projecten

Net omdat het gaat om jobs die in het teken staan van het EU-voorzitterschap, worden enkel contracten van bepaalde duur aangeboden, variërend van 7 maanden tot 1,5 jaar. Zowel mensen met als zonder ervaring kunnen solliciteren. Voor jonge werkzoekenden is dit een buitenkans: zij kunnen ervaring opdoen door mee te werken aan uitdagende projecten in een internationale context, waarbij contacten mogelijk zijn met mensen uit heel Europa.

Concreet bereidt onze FOD voor het EU-voorzitterschap dossiers voor die gelinkt zijn aan de diverse domeinen waarvoor onze organisatie bevoegd is. Zo kunnen deze dossiers besproken worden binnen themagebonden werkgroepen en bij vergaderingen waar ministers, leidinggevend ambtenaren en deskundigen elkaar treffen. Onze FOD staat ook in voor de organisatie van meer informele evenementen en is betrokken bij de uitvoering van ad hoc studies en analyses.

Meer info

Ben jij geïnteresseerd om via onze FOD je bijdrage te leveren aan een succesvol EU-voorzitterschap? Of ken je iemand die de geschikte persoon zou zijn? Weet dan dat de algemene selectieprocedure vanaf nu geopend is en nog loopt tot en met 31 mei. Wie slaagt komt op een reservelijst terecht en krijgt vervolgens concrete jobaanbiedingen.

Om meer te weten te komen over de organisaties die aanwerven en hoe je kan bijdragen aan het Belgische EU-voorzitterschap, lees dan dit nieuwsbericht.

Heb je nog vragen? Neem dan een kijkje op de FAQ-pagina of mail naar voorbereidingEU2024@bosa.fgov.be.