Van 1 tot 7 oktober 2020 vindt wereldwijd de week van de borstvoeding plaats. Samen met de FOD Gezondheid ent het federale comité voor borstvoeding zijn campagne op het duurzaamheidsthema met de leuze #borstvoedingikbenvoor.

Onze planeet staat onder zware druk, zo is genoegzaam bekend. Het volstaat te denken aan de klimaatproblematiek of de milieuvervuiling die ons leefmilieu zwaar hypothekeren. Een duurzamer levensstijl dringt zich op. Daarin kadert ook het geven van borstvoeding. Moeders helpen zo om de afvalberg te verminderen, niet-recupereerbare energie niet onnodig te verbruiken, het vrachtvervoer mee naar omlaag te brengen, de druk op akkerland te verlichten, verkwisting tegen te gaan, net zoals vervuiling – en ga zo maar door. Daarnaast is moedermelk ideaal om onzekerheid en sociale ongelijkheid tegen te gaan. Zelfs is het zo dat het families helpt om te bezuinigen op uitgaven aan artificiële vervangmiddelen terwijl de gezondheid van het kind er alleen maar wel bij vaart.
 
De affiche in het kader van de campagne #borstvoedingikbenvoor is bedoeld voor wachtzalen van Kind en Gezin en One (pré- en postnataal) zowel als die van gyneacologen en pediaters.

Wil je meer weten of de affiche 2020 bestellen? Je vindt ons op www.allaitementnaturellement.be of op de Facebookpagina ‘borstvoedingikbenvoor’.