De Federale Raad voor Duurzame Ontwikkeling (FRDO) organiseert op 10 november van 14.00 tot 16.00 uur een webinar over wetenschaps- en beleidscommunicatie, fake news/desinformatie, de rol van de media, informatieverwerving en kennisweigering. Lees er hier meer over.

Wetenschaps-en beleidscommunicatie

Hoe wordt er gecommuniceerd over COVID-19 en de klimaatcrisis en hoe wordt er in beide gevallen rekening gehouden met wetenschappelijke inzichten door zowel het beleid als het grote publiek? Hoe wordt de stap van wetenschap naar beleid gezet, en van beleid naar media en publiek?  Prof. Jean-Pascal van Ypersele (UCLouvain) en Christophe Schoune (Journalist Imagine Demain) gaan hierover in dialoog met elkaar.

De rol van de media

In het tweede gedeelte zullen Tim Pauwels (ombudsman VRT) en prof. Ike Picone (VUB) het hebben over de rol van de media in de communicatie over de corona-en de klimaatcrisis. Er zal gepraat worden over hoe de media omgaat met wetenschappelijke informatie enerzijds, desinformatie en fake news anderzijds.

Daarnaast zal er ook gepraat worden over de houding tegenover informatie. Welke psychologische en sociale mechanismen spelen een rol bij het niet aanvaarden van objectieve wetenschappelijke informatie? Bij wie slaat fake news het meest aan, en waarom?

Hoe inschrijven?

Je kan je inschrijven via deze link. Meer informatie en het gedetailleerde programma vind je op deze website. Het eerste gedeelte zal in het Frans worden gegeven en het tweede in het Nederlands. Er zal geen simultaanvertaling voorzien worden.