Geen verband, zeg je? Bekijk ons animatiefilmpje dat de link legt tussen de vervaardiging van onze elektronica waarvoor grote hoeveelheden mineralen nodig zijn (lithium, goud, nikkel, coltan enz.) en de vernietiging van de natuurlijke habitats door de mijnexploitaties. En dit is waar onze gorilla duidelijk verschijnt als slachtoffer van bosvernietiging.

Dit filmpje, gelanceerd op dinsdag 12 december in het kader van de #Bebiodiversity-campagne, is het eerste in een serie van vijf korte animatiefilmpjes over de belangrijkste bedreigingen voor de biodiversiteit: de vernietiging van habitats, overexploitatie, klimaatverandering, invasieve soorten en vervuiling. Met een vleugje humor laten deze filmpjes ons zien hoe onze consumptie meestal een impact heeft op de biodiversiteit en de bedreigingen voor de fauna, flora en hun omgeving kan verergeren. Gewoonten die een beperkte lokale invloed hebben, kunnen immers kettingreacties veroorzaken en ernstige gevolgen hebben voor een heel ecosysteem.

Volg aandachtig de Facebook pagina of de website https://bebiodiversity.be/nl/ en ontdek de andere filmpjes die regelmatig worden gelanceerd tot 18 januari. Je komt dan alles te weten over het verband tussen:

  • de sushi en de zeeschilpad;
  • de pizza Hawaï en de beuk;
  • een ficus en een egel; 
  • je shampoofles en de Noordse stormvogel.

De bescherming van de biodiversiteit is de verantwoordelijkheid van iedereen. Wij moeten allemaal een rol vervullen: zowel burgers als bedrijven en overheden. Ontdek de impact van je dagelijkse acties en zet je in voor biodiversiteit op https://bebiodiversity.be/nl/en-ik-wat-kan-ik-doen/