The Health.belgium.be website requires javascript to work properly.
Overslaan en naar de inhoud gaan
nl
fr
de
en
Andere informatie en diensten van de overheid:
www.belgium.be
Search the site
Menu
e-Diensten
Publicaties en onderzoek
Nieuws
Agenda
Over ons
Contact
Werken bij ons
Thema's
Gezondheid
Voeding
Dieren en planten
Milieu
Home
Voeding
Voeding
Voeding
Voedingsbeleid
Wetgevend en normgevend kader
Voedingswetgeving
Codex Alimentarius
Wereld Handels Organisatie
Partners
Raadpleging van betrokken partijen
Wetenschappelijke onderbouwing
Internationale organisaties
Voeding en gezondheid
Nutritioneel beleid
Borstvoeding
NUBEL
Nutri-Score
Informatie voor de consumenten
Etiketttering
Etiketteringsvereisten
Wat moet en mag op de etikettering staan?
Etikettering van de voedingswaarde
Etikettering van allergenen
Beweringen en reclame
Wat is een bewering?
Toegelaten beweringen
Publiciteitsregels
Voedselveiligheid
Chemische contaminanten
Normen voor contaminanten
Nitraat en andere stoffen in planten
Mycotoxinen
Procescontaminanten
Milieucontaminanten
Andere contaminanten
Microbiologische gevaren en hygiëne
Microbiologische criteria
Bij welke temperatuur voedsel bewaren?
Voedselinfecties en -vergiftigingen
Hygiëne
HACCP, autocontrole en traceerbaarheid
Voedingsallergiën of intoleranties
Wat is een voedingsallergie of intolerantie?
Voedingsbronnen
Nieuwe voedingsmiddelen
Wat is een nieuw voedingsmiddel?
Toelating nieuwe voedingsmiddelen
Water
Kwaliteitsnormen voor de voedingsproductie
Verpakkings- en contactmateriaal
Normen voor verpakkings- en contactmateriaal
Verklaring van overeenstemming
Goede fabricagemethoden (GMP)
Materialen
Specifieke toegevoegde stoffen
Levensmiddelenadditieven
Wat is een additief?
Toegelaten additieven
Specificaties van additieven
Aroma's
Wat is een aroma?
Toegelaten aroma's
Voedingsenzymen
Wat is een enzyme?
Toegelaten enzymen
Technische hulpstoffen
Wat is een Technische hulpstof?
Specifieke voedingsmiddelen
Voedingsmiddelen voor specifieke doelgroepen
Normen voor bijzondere voeding
Voedingsmiddelen voor medisch gebruik
Voedingsmiddelen voor zuigelingen en jonge kinderen
Glutenvrije voedingsmiddelen
Voedingsmiddelen voor gewichtsbeheersing
Voedingssupplementen en verrijkte voedingsmiddelen
Consumenten
Commercialisatie
Vitaminen en mineralen
Planten
Andere Stoffen
Gebotteld drinkwater
Natuurlijk mineraalwater
Bronwater
Andere types van water
Genetisch Gemodificeerde Organismen (GGO) in voeding
GGO in voeding
Actualiteit over Voeding
Voeding
19/07/2023
Aanvaardbare dagelijkse inname van aspartaam
Geen wijziging wetgeving volgens de FOD Volksgezondheid
Voeding
24/04/2023
De nutri-score verandert
De nutri-score verandert ter bevordering van gezondere voedingskeuzes.
Voeding
12/04/2023
Insecten in levensmiddelen: een veilige en gereglementeerde eiwitbron
Eerder dit jaar heeft de Europese Unie het gebruik van meel van ontvette huiskrekels (aAcheta domesticus) en kleine meelwormen (aAlphitobius diaperinus) als voedsel toegestaan.
Voeding
20/12/2022
PFAS: Maximumgehalten in levensmiddelen
Europese maximumgehalten voor PFAS-verontreiniging in levensmiddelen