Opgelet: dit event is reeds voorbij. Inschrijven is niet meer mogelijk.

​Verzorgingsproducten, we gebruiken ze elke dag, voor hygiëne en verzorging. En toch… hoe kan je er echt van genieten als je weet dat ze geen respect tonen voor de natuur of voor je lichaam? Met andere woorden, wat weten we echt over de effecten van onze gezondheidsproducten, zowel op onze gezondheid als op het leefmilieu? Daarom organiseert onze FOD een infosessie over dit complexe onderwerp: afspraak op donderdag 30 november, van 9 tot 14 u.

 ​Dagelijks gebruiken we in België gemiddeld 18 gram verzorgingsproducten per persoon. Cosmetica beslaat dus een belangrijke plaats in ons dagelijks leven. Vaak is het moeilijk om je weg te vinden in het kader van die producten: productiemethodes en samenstelling variëren van huisgemaakt tot multinational, van synthetische ingrediënten tot volledig natuurlijk.

Impact nog onduidelijk…

Een ding staat vast: chemische substanties die gebruikt worden voor gezondheidsproducten kunnen een impact hebben op onze gezondheid & vroeger of later komen ze ook terecht in het milieu. Bovendien kunnen producten die gemaakt zijn van plantaardige of dierlijke hulpbronnen bijdragen aan het verlies van biodiversiteit.

De FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu organiseert op donderdag 30 november, van 9u tot 13u, een informatiesessie over dit complexe onderwerp. Deze sessie biedt een unieke gelegenheid om te praten met marktspelers, wetenschappers, maatschappelijke organisaties en de overheid. We kunnen hier bovendien de verschillende factoren bespreken die de markt van de cosmetica en de gezondheidsproducten beïnvloeden.

Door actoren uit verschillende achtergronden samen te brengen, zullen we een algemeen beeld krijgen van de producten die deel uitmaken van ons dagelijks leven, en de impact die ze hebben op de gezondheid en het leefmilieu.

Dit evenement vindt plaats op donderdag 30 november in het Pacheco Center te Brussel van 9 tot 14 u. Je vindt een toegangsplan (HTML) op onze site www.gezondheid.belgie.be.

Je kan je inschrijven tot en met 24 november via het online inschrijvingsformulier (HTML)