Opgelet: dit event is reeds voorbij. Inschrijven is niet meer mogelijk.

Professor Jean NEVE, voorzitter van de Hoge Gezondheidsraad, en de professoren Hilde BEELE en Patrick DE MOL, vicevoorzitters, hebben de eer u uit te nodigen op de Algemene Vergadering van de Hoge Gezondheidsraad.


Datum: 30 mei 2018
Locatie: Zuidertoren (vlakbij het Zuidstation), Europa Esplanade, 1060 Brussel
Uur: 13u00


Thema: "Ogen open voor menselijke cellen en weefsels - en voor cel- en weefseldonatie in België".
En als we eens de donatie van menselijke weefsels en cellen in de kijker zouden zetten?
Dat is dit jaar het thema van de Algemene Vergadering van de Hoge Gezondheidsraad. Iedereen heeft tegenwoordig al eens horen praten over orgaandonatie. Maar er zijn ook andere vormen van donatie die even noodzakelijk zijn voor degenen die ze nodig hebben. Op 30 mei zullen we wat licht werpen op dit thema, met toespraken van vooraanstaande sprekers. Aan het einde van de zitting kan u via een rondetafelgesprek alle vragen aan onze professionals stellen waar u aan kan denken.


Dagorde
• 13u00: Onthaal, broodjes en koffie
• 14u00: Verwelkoming, inleiding door prof. Jean Nève, voorzitter van de Hoge Gezondheidsraad (HGR)
• 14u05: Situering van het programma door prof. Hilde Beele, vice-voorzitter HGR en voorzitter van het domein "Cellen, weefsels en organen van menselijke en dierlijke oorsprong"
• 14u30: Open je ogen voor menselijk lichaamsmateriaal: type en aanpak van menselijk lichaamsmateriaal, indicaties, cijfers, klinische resultaten (prof. Hilde Beele, prof. Nadine Ectors, prof. Denis Dufrane, dokter Etienne Baudoux)
• 15u10: HGR en menselijk lichaamsmateriaal: rol en adviezen van de HGR
• 15u25: Keynote speaker, Mevrouw Rankie ten Hoopen
• 15u55: Discussie: open je ogen voor donatie van menselijk lichaamsmateriaal - opting in/opting out - expertenpanel
• 17u00: Receptie

Simultane vertaling NL-FR-EN is voorzien.


Inschrijven
Klik hier om je in te schrijven. De deadline voor de inschrijvingen is 21 mei 2018. De deelname is gratis maar de inschrijving is verplicht. De lunch is inbegrepen. Accreditatie "ethiek en economie" is aangevraagd.