23/04/2024 - 08:30 tot 24/04/2024 - 08:30

In het kader van het Belgische voorzitterschap organiseert de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu de conferentie "Tomorrow's Chemicals Policy: Perspectives and Challenges". Dit evenement biedt de gelegenheid om de vooruitgang van het beleid rond chemische stoffen op Europees en mondiaal niveau te beoordelen, in aanwezigheid van experts, wetenschappers, leden van het maatschappelijk middenveld en vertegenwoordigers van de industrie. Met het oog op de strategie voor duurzame chemische stoffen en de nog lopende acties, is het essentieel om de balans op te maken en de belangrijkste uitdagingen van vandaag en de kansen van morgen te identificeren. Zo kan een duidelijke boodschap worden gegeven aan de toekomstige Commissie."
De conferentie duurt anderhalve dag en omvat een aantal presentaties over onderwerpen in verband met chemische stoffen, afgewisseld met panels van experts die hun licht zullen werpen op deze thema’s.

De eerste dag is gewijd aan de strategie voor duurzaamheid in de chemische sector. Voor deelnemers die de discussies informeel willen voortzetten, wordt dit eerste deel van de conferentie afgesloten met een cocktailreceptie. Op de tweede dag ligt de focus op het beleid rond chemische stoffen op internationaal niveau.


De conferentie wordt in het Engels gehouden (er wordt geen vertaling voorzien).
 
Wanneer?
23 april (hele dag) en 24 april (voormiddag) 2024.
 
Waar ?
SQUARE Brussels, Kunstberg, 1000 Brussel, België

 
Inschrijving
Om deel te nemen aan het evenement, schrijf je in voor 10 april 2024 via dit formulier.
 
Gedetailleerd programma & lijst van sprekers
Binnenkort beschikbaar
 
Meer informatie over het evenement zal binnenkort beschikbaar zijn op deze pagina en op de website van het voorzitterschap: Evenementen (europa.eu)