Opgelet: dit event is reeds voorbij. Inschrijven is niet meer mogelijk.

infosessie Listeria monocytogenes in kant-en-klare levensmiddelen

Wanneer?

Vrijdag 9 februari 2024, 10:00—12:30

Waar?

Hybride event:

  • bij de FOD Volksgezondheid (Galileelaan 5/2, Brussel)
  • Online via Teams

Gratis inschrijven

  • Inschrijving voor 5 februari 2024
  • via foodsafetypolicy@health.fgov.be
    • Laat ons weten of je fysiek of online deelneemt (via Teams)
    • en bij fysieke deelname, of je deelneemt aan broodjeslunch

Programma

 Vanaf 9:30 registratie en koffie

10:00  Verwelkoming en introductie – Benoit Horion (FOD Volksgezondheid)
10:10  Listeria monocytogenes: prevalentie, uitbraken en recalls in kant-en-klare levensmiddelen - prof. dr. ir Mieke Uyttendaele (FMFP – UGent)
10:30  Groeipotentieel en vergelijkend risicoprofiel van L. monocytogenes voor diverse producttypes - ir. Charlie Van Paepeghem (FMFP – UGent)
10:50  Wat zegt de wetgeving? Huidige normen L. monocytogenes en voorstel tot herziening - Katrien De Pauw (FOD Volksgezondheid)
11:00  Vragenmoment
11:10  Koffiepauze
11:25  Beheersing van L. monocytogenes: gepast gebruik maken van productsamenstelling en conserveringstechologie - prof. dr. ir Frank Devlieghere (FMFP – UGent)
11:45  Beheersing van L. monocytogenes: GMP, HACCP en gebruik van autocontrolegidsen - prof. dr. ir. Liesbeth Jacxsens (FMFP – UGent)
12:05  Semi-kwantitatieve tool ontwikkeld in het studieproject RISK_LMO_RTE – prof. dr. ir. Mieke Uyttendaele (FMFP – UGent)
12:15  Vragenmoment
Lunch

De presentaties zullen doorgaan in het Nederlands. Voor fysieke deelnemers is simultaanvertaling naar het Frans beschikbaar.