Opgelet: dit event is reeds voorbij. Inschrijven is niet meer mogelijk.
infosessie Listeria monocytogenes in kant-en-klare levensmiddelen
Wanneer?
Vrijdag 9 februari 2024, 10:00—12:30
Waar?
Hybride event:
- bij de FOD Volksgezondheid (Galileelaan 5/2, Brussel)
- Online via Teams
Gratis inschrijven
- Inschrijving voor 5 februari 2024
- via foodsafetypolicy@health.fgov.be
- Laat ons weten of je fysiek of online deelneemt (via Teams)
- en bij fysieke deelname, of je deelneemt aan broodjeslunch
Programma
Vanaf 9:30 registratie en koffie
10:00 Verwelkoming en introductie – Benoit Horion (FOD Volksgezondheid)
10:10 Listeria monocytogenes: prevalentie, uitbraken en recalls in kant-en-klare levensmiddelen - prof. dr. ir Mieke Uyttendaele (FMFP – UGent)
10:30 Groeipotentieel en vergelijkend risicoprofiel van L. monocytogenes voor diverse producttypes - ir. Charlie Van Paepeghem (FMFP – UGent)
10:50 Wat zegt de wetgeving? Huidige normen L. monocytogenes en voorstel tot herziening - Katrien De Pauw (FOD Volksgezondheid)
11:00 Vragenmoment
11:10 Koffiepauze
11:25 Beheersing van L. monocytogenes: gepast gebruik maken van productsamenstelling en conserveringstechologie - prof. dr. ir Frank Devlieghere (FMFP – UGent)
11:45 Beheersing van L. monocytogenes: GMP, HACCP en gebruik van autocontrolegidsen - prof. dr. ir. Liesbeth Jacxsens (FMFP – UGent)
12:05 Semi-kwantitatieve tool ontwikkeld in het studieproject RISK_LMO_RTE – prof. dr. ir. Mieke Uyttendaele (FMFP – UGent)
12:15 Vragenmoment
Lunch
De presentaties zullen doorgaan in het Nederlands. Voor fysieke deelnemers is simultaanvertaling naar het Frans beschikbaar.