De FOD Volksgezondheid en het FAGG nodigen u uit om deel te nemen aan de publieksraadpleging over een klinische proef met het genetisch gewijzigd vaccin V181 voor de preventie van dengue. De publieksraadpleging loopt van 7 februari 2022 tot en met 9 maart 2022.

 
Bij elke aanvraag voor het gebruik van een genetisch gewijzigd organisme in een klinische proef organiseert de overheid gedurende dertig dagen een publieksraadpleging, in toepassing van het koninklijk besluit van 21 februari 2005. U kunt dus als burger uw mening geven over deze aanvraag voor het uitvoeren een klinische proef met dit genetisch gewijzigd vaccin voor de preventie van dengue.
 
Dengue of knokkelkoorts is een tropische virusziekte die door steekmuggen wordt overgedragen. Het vaccin moet dengue voorkomen bij mensen die risico lopen op blootstelling omdat ze leven in of reizen naar gebieden waar dengue vaak voorkomt. Het vaccin V181 zal worden beoordeeld in een wereldwijde gerandomiseerde/dubbelblinde klinische proef, waarbij het vaccin wordt vergeleken met een placebo bij gezonde volwassenen tussen 18 en 50 jaar oud.
 
Deze klinische proef wordt uitgevoerd om de veiligheid en verdraagbaarheid van drie verschillende sterktes van V181 te bestuderen in vergelijking met de placebo en om de antilichaamrespons van de middelste sterkte te vergelijken met de lage sterkte.
 
De klinische proef zal plaatsvinden in het Universitair Ziekenhuis Gent, het Centre Hospitalier Universitaire Saint-Pierre in Brussel, het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen en het ANIMA Research Center in Alken.
 
Hoe uw mening geven?

De publieksraadpleging loopt tot en met 9 maart 2022. U hebt toegang tot diverse gegevens uit het aanvraagdossier en een onlineformulier om commentaar te geven of vragen te stellen.
 
Algemene informatie op GGO- raadplegingen van het publiek.