« Borstvoeding, al eens over nagedacht? »

Een campagne van de FOD Volksgezondheid en het Federaal Borstvoedingscomité (FBVC) naar aanleiding van de internationale week van de borstvoeding (van 1 tot 7 oktober 2017).

Borstvoeding kan vragen oproepen bij toekomstige mama’s die nog niet hebben gekozen hoe ze hun kind gaan voeden. Sommigen hebben schrik het niet te kunnen, niet voldoende melk te produceren of nog dat borstvoeding nadelig is voor hun leven als koppel.

De slogan voor dit jaar: “Borstvoeding, al eens over nagedacht?” werd gekozen om het belang te illustreren nog voor de komst van de baby al eens na te denken, van gedachten te wisselen en inlichtingen in te winnen over borstvoeding.

Dit kan tussen de toekomstige mama en haar omgeving, bijvoorbeeld met een vriendin die borstvoeding geeft of gegeven heeft: informele gedachtewisselingen in een intieme en ontspannen sfeer kunnen de toekomstige mama’s echt helpen bij hun angst voor borstvoeding. Ook gezondheidswerkers of verenigingen voor borstvoeding staan altijd klaar om praktische vragen van zwangere vrouwen over borstvoeding te beantwoorden.

Borstvoeding is de ideale manier om je baby alle voedingsstoffen te leveren die hij nodig heeft om goed te groeien en zich gezond te ontwikkelen. Daarom beveelt de WHO (Wereldgezondheidsorganisatie) exclusief borstvoeding aan de eerste 6 maanden, aangevuld met andere voeding tot de leeftijd van 2 jaar (of zelfs langer).

Vrijwel alle vrouwen kunnen borstvoeding geven als ze juiste informatie en steun krijgen van hun familie en gezondheidswerkers.

Borstvoeding vermindert ook sociale ongelijkheid. Het beschermt gezinnen tegen de aanzienlijke kosten van kunstmatige zuigelingenvoeding en extra uitgaven voor gezondheidszorg.

U kan de affiche gratis bestellen op info.borstvoeding@gezondheid.belgie.be. Stuur ons een mail met vermelding van uw naam en adres.