Werk je voor de overheidssector en ben je statutair of stagiair?

Dan heb je als je ziek bent recht op een bepaald aantal ziektedagen per jaar die gewoon betaald worden. Als die dagen opgebruikt zijn, zullen de meeste werkgevers (hangt van je statuut af) je in disponibiliteit wegens ziekte plaatsen (ook wel terbeschikkingstelling genoemd). Een werkgever kan ons dan vragen om na te gaan of je medisch gezien nog geschikt bent je functie uit te oefenen. Het kan zijn dat je na ons expertiseonderzoek vervroegd gepensioneerd wordt om medische redenen.

Wij doen dit soort expertises voor bijna heel de publieke sector met uitzondering van spoorweg-, politie- en militair personeel. Lokale besturen die in 1961 verbonden waren met een verzekeringsorganisme die de pensioenen gedeeltelijk of volledig op zich neemt, kunnen voor deze expertises facultatief op ons beroep doen. Vraag het dus zeker even na bij je werkgever.

 

Formulier

Wetgeving

Contactgegevens

Medex (Bestuur van de medische expertise)

Galileelaan 5, bus 2 

1210 Brussel

Service Center Gezondheid: 02/524 97 97  (bereikbaar op werkdagen tussen 8u00 en 13u00)
Wegens een reorganisatie van onze diensten is het Service Center Gezondheid tot 1 juli 2024 niet telefonisch bereikbaar. U kan ons schriftelijk contacteren door gebruik te maken van ons contactformulier. We zullen u zo snel mogelijk antwoorden.